Sistemul de răcire este responsabil pentru menținerea temperaturii optime în motorul și transmisia utilajului, pentru a preveni supraîncălzirea și pentru a proteja componentele mecanice.

Sistemul de răcire al stivuitorului este alcătuit din mai multe componente, inclusiv radiatorul, pompa de apă, termostatul, ventilatoarele și lichidul de răcire.

Radiatoarele sunt situate în fața stivuitorului și sunt proiectate pentru a transfera căldura de la lichidul de răcire către aerul care trece prin ele. Lichidul de răcire este împins de pompa de apă prin radiator și apoi revine la motor pentru a răci componentele interne.

Termostatul este un dispozitiv care controlează temperatura lichidului de răcire care circulă prin sistemul de răcire. Atunci când temperatura este prea ridicată, termostatul se deschide pentru a permite lichidului de răcire să circule prin radiator pentru a fi răcit.

Ventilatoarele sunt amplasate în fața radiatorului și sunt proiectate pentru a sufla aerul peste radiator pentru a ajuta la răcirea lichidului de răcire. În anumite condiții, cum ar fi temperaturile ridicate de mediu sau încărcarea grea, ventilatoarele pot fi activate automat pentru a asigura o răcire adecvată.

Lichidul de răcire este un amestec de apă și antigel, care este pompat prin sistemul de răcire pentru a absorbi căldura din componentele interne ale stivuitorului și apoi se răcește prin radiator înainte de a fi pompat din nou în motor.

În concluzie, sistemul de răcire este un element esențial al unui stivuitor și are o mare importanță pentru menținerea temperaturii optime a motorului și a transmisiei. Efectuarea unei întrețineri regulate și monitorizarea sistemului de răcire este crucială pentru a preveni supraîncălzirea și pentru a asigura o funcționare optimă a stivuitorului.

Amveko Industry dispune de o gama ampla de piese si accesorii pentru stivuitoare si alte utilaje. Comanda acum online!

Radiator racire apa motor stivuitor Balkancar D2500 DV1661 - 10032374

Pompa apa Toyota 1DZII 1DZ 7FD 02-7FDF15 10074545

Pompa apa stivuitor Balkancar D2500 DV1661 DV1733 10033584